Opet ‘Kadın Gücü’nün Farkında
Opet ‘Kadın Gücü’nün Farkında, Bir Gün Değil Her Gün Kadınların Yanında
Kadının toplumdaki gücü konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Kadın Gücü projesini hayata geçiren OPET, istasyonlarında çalışan kadın sayısını 2020 yılına kadar 3500’e ulaştırma hedefine kararlılıkla ilerliyor. Her istasyonda 2 kadın hedefiyle Mayıs 2018’de yola çıkan OPET, 9 ayda istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını yüzde 24 artırdı. Kadın istihdamının önemine her fırsatta dikkat çeken OPET, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel çektiği reklam filmi ile de kadınların ‘sadece bir gün değil, her gün yanında olduğunu’ bir kez daha vurguladı.
Akaryakıt sektörünün yenilikçi ve öncü kuruluşu OPET, kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlama yönündeki projesine devam ediyor. OPET, Mayıs 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kadın Gücü Projesi’ ile istasyonlarında çalışan kadın sayısını yüzde 24 artırdı. OPET ve Sunpet istasyonlarındaki çalışan kadınların sayısı 1.906’ya yükseldi.
PROJE GÖNÜLLÜ EKİBİNDEN KADIN ÇALIŞANLARA ÖZEL ZİYARET
Kadın istihdamının önemine her fırsatta dikkat çeken OPET’in Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle projenin gönüllü ekibi ile birlikte kadın çalışanların yoğun olduğu istasyonları ziyaret ederek bu özel günü kutluyor. Öztürk, ziyaretleri sırasında Kadın Gücü Projesi kapsamında OPET istasyonlarında görev yapan kadın çalışanlar için özel olarak tasarlanan projenin simgesi gümüş kolyeyi hediye edecek. Aynı zamanda projenin gönüllü ekibi de kadın çalışanları istasyonlarda ziyaret ederek Kadınlar Günü kutlamasında bulunacaklar. Kadın Gücü Projesi ile Türkiye’de kadın istihdamının önemine dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadınlar iş hayatının her alanında başarılı oluyorlar. Akaryakıt dağıtımı gibi ağırlıklı erkeklerin görev yaptığı bir sektörde bunu başardık. Yapılan araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde özellikle verimlilik ve kârlılığın arttığı görülüyor. Bugüne kadar erkek işi olarak görülen akaryakıt satış yetkilisi, istasyon müdürü gibi işlerde aslında kadınların da çok başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Projemizin toplumda önemli bir değişim yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.